Acasa > Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45
FUNDATIA PENTRU STIINTE SI ARTE PARALELA 45
C.I.F. 26830989 / 27.04.2010

SEDIUL SOCIAL:
BLD. FRATII GOLESTI NR. 130
PITESTI, JUDETUL ARGES
TELEFON/FAX: 0248-214533, 0248-631492, 0248-631439

OBIECTUL SI SCOPUL:
Scopul principal al Fundatiei il constituie:
 1. Elaborarea si implementarea sistemelor de evaluare a competentelor si performantelor scolare la nivelul fiecarei discipline de invatamant, precum si la nivelul ariilor curriculare;
 2. Organizarea unor activitati specifice de sprijinire a stiintelor si artelor;
 3. Desfasurarea de activitati caritabile.
Fundatia nu isi propune realizarea unor scopuri politice.
Fundatia isi propune sa realizeze urmatoarele obiective:
 1. Elaborarea unor lucrari de cercetare si referate metodice si organizarea unor sesiuni stiintifice, simpozioane, conferinte privind evaluarea competentelor si performantelor in actul instructiv-educativ pentru invatamantul preuniversitar si universitar.
 2. Realizarea si editarea unor lucrari didactice (carti, reviste si alte publicatii pe suport de hartie sau electronic) dedicate cercetarilor teoretice si aplicative in disciplinele didactice: matematica, informatica, fizica, chimie, biologie, limba materna, limbi straine, arte plastice, muzica, activitati sportive etc. precum si arii curriculare.
 3. Organizarea de concursuri proprii si/sau in parteneriat cu caracter stimulativ pentru fiecare disciplina in parte sau arie curriculara, denumite generic „Concursurile Paralela 45” cu subtitulatura „Competenta si performanta”, precum si a altor concursuri la care vor participa prescolari, scolari si elevi de liceu din intreaga tara.
 4. Realizarea si editarea unor lucrari didactice dedicate invatamantului after-school/dupa scoala si organizarea unor concursuri dedicate invatarii tip after-school/dupa scoala.
 5. Organizarea de tabere nationale de studiu, pe discipline si arii curriculare.
 6. Colaborarea cu alte fundatii, asociatii, persoane juridice si/sau fizice din tara si strainatate.
 7. Sprijinirea materiala a elevilor si a oricaror persoane pentru studii, burse, participare la concursuri sau orice alte manifestari de specialitate, nationale si internationale.
 8. Sprijinirea materiala a elevilor si a oricaror persoane cu dizabilitati, boli, probleme sociale diverse.
 9. Sprijinirea institutiilor publice sau private de cultura, stiinta si arta.
Aceste obiective se vor realiza prin:
 1. Organizarea de concursuri, conferinte, simpozioane, dezbateri, seminarii, tabere.
 2. Editarea unor carti, gazete, reviste si publicatii cu caracter metodic, stiintific si informativ; realizarea de site-uri specifice.
 3. Procurarea de echipamente, materiale necesare studiului pentru elevi si profesori, cu ajutorul sponsorilor, donatii, cotizatii.
 4. Realizarea de consultatii, lectii aplicate, conferinte, seminarii in scopul incurajarii competentei si performantei pentru toate disciplinele de invatamant.
 5. Colaborari si asocieri cu organisme similare sau cu interese convergente scopului Fundatiei, relatii cu autoritatile publice si presa in vederea promovarii competentelor si performantelor scolare.
 6. Donatii catre persoane fizice si juridice publice sau private.

VIZUALIZATI NOUL SITE
WWW.CONCURSURILECOMPER.RO
Va fi functional incepand cu anul scolar 2014-2015
 

[rip]
[rcp]
[rqedu]