Ultimele știri

17.03.2023

ETAPA 2
(materia predată la modulul 3 si 4)

ROMÂNĂ – 21 aprilie 2023
MATEMATICĂ – 28 aprilie 2023

ETAPELE CONCURSULUI COMPER
Anul școlar 2022-2023

***

ETAPA 1

(materia predată la modulul 1 si 2)

 

ROMÂNĂ – 13 ianuarie 2023
MATEMATICĂ – 20 ianuarie 2023

 

ETAPA 2

(materia predată la modulul 3 si 4)

 

ROMÂNĂ – 21 aprilie 2023
MATEMATICĂ – 28 aprilie 2023

 

ETAPA NAȚIONALĂ
(OLIMPIADA DIGITALĂ COMPER)

(materia predată la modulurile 1-5)

 

ROMÂNĂ – 26 mai 2023
MATEMATICĂ – 30 mai 2023

 

În funcție de datele olimpiadelor naționale, acest calendar ar putea suferi modificări.

 

***

 

ÎNSCRIERILE la ediția 2022-2023 a concursului COMPER se fac începând cu 15 noiembrie 2022 până în data de 12 ianuarie 2023.

 

VOR FI ÎNSCRIȘI DOAR ELEVII NOI, platforma generând un cod C.I.C. pentru fiecare elev nou înscris.

 

SE ACTUALIZEAZĂ  CLASA în „Lista elevi” de către fiecare mentor sau participant individual, prin accesarea butonului „modifică”.

 

DE ASEMENEA SE POT FACE MODIFICĂRI în LISTA ELEVI a mentorului dacă au intervenit plecări sau veniri de elevi.

 

Profesorii care au avut în  ANUL ȘCOLAR ANTERIOR ELEVI ÎN CLASA A IV-A SAU CLASA A VIII-A vor șterge acești elevii din lista de elevi și vor completa lista cu noii elevi.

 

Elevii care au fost deja înscriși la ediția precedentă îți păstrează codul C.I.C și rămân pe mai departe în evidența concursului până la terminarea clasei a VIII-a.

 

Concursul COMPER este aprobat cu OME nr. 3.066/27.01.2022
https://www.concursurilecomper.ro/…/Anexa%202_OME_3.066…
sau https://edu.ro/olimpiade-si-concursuri

 

***

Concursul școlar național COMPER, ediția 2021-2022, organizat de Fundația pentru Științe și Arte în parteneriat cu Ministerul Educației, s-a încheiat!

Au participat aproape 500.000 de elevi de la clasele primare si gimnaziale și 30.500 de mentori din peste 7.100 de școli din România, Republica Moldova și Elveția.
De pe platformă ați descărcat diplome pentru elevi și adeverințe necesare portofoliilor profesionale. Puteti să dati numere de înregistrare la diplomelor elevilor de la școala unde vă desfășurați activitatea. Aceste diplome conțin obligatoriu semnătura conducătorului unității școlare și vă vor fi necesare pe viitor la diferite concursuri și la obținerea gradației de merit. Puteti să descărcați diplome și adeverințe până la 31 august 2022!

Felicitări tuturor elevilor premianți la Etapa națională a Concursului școlar național COMPER!
Deopotrivă felicitări tuturor premianților la etapele semestriale!
Recunoștința noastră tuturor profesorilor care s-au implicat în organizarea acestui concurs la clasele la care au predat în anul școlar 2021-2022!
Nu în ultimul rând felicitări tuturor părinților care s-au implicat în organizarea etapelor online.
Mulțumim tuturor profesorilor și părinților care ne-au făcut observații pertinente și de bună credință pe parcursul desfășurării acestui concurs. VOM ȚINE CONT DE ELE ÎN ANUL ȘCOLAR 2022-2023.

Pentru ediția viitoare vom simplifica, dar vom și îmbunătăți Regulamentul de concurs si vom elabora, așa cum foarte mulți ne-au cerut, CULEGERI CU SUBIECTE DE CONCURS pe clase si discipline, cu structuri standardizate de itemi pentru pregătirea etapelor de concurs.
La 1 septembrie vom anunța toate noutățile ediției 2022-2023 a concursului COMPER
Elevii înscriși în anul școlar 2021-2022 nu vor mai trebui reînscriși la concurs în ediția 2022-2023!

Până atunci, vă dorim tuturor VACANȚĂ PLĂCUTĂ, PLINĂ DE BUCURII!

 

ETAPA NATIONALĂ a concursului COMPER.

 

DATELE DE CONCURS rămân cele anunțate la începutul anului școlar:
Comper-Comunicare/ Limba și literatura română: 16 mai 2022
Comper-Matematică: 23 mai 2022
1) PENTRU ELEVII CALIFICAȚI, CARE APAR ÎN CONTUL DE MENTOR:
-Probele se vor desfășura online, LA ȘCOALĂ, cu precizarea că pentru clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a probele pot fi susținute și în scris;
-Subiectele pentru proba scrisă și link-urile de acces vor fi încărcate în contul de mentor în dimineața concursului la ora 7:00 la butonul „Etapa națională”, deasupra Listei elevilor participanți la E.N.;
-Timp de lucru 120 minute;
-Se vor completa cu atenție datele de identificare cerute. Orice greșeală de completare face imposibilă validarea automată a probei;
-După terminarea probei nu uitați să vizualizați rezultatul obținut;
-Pentru siguranță suplimentară faceți un print-screen sau o fotografie cu rezultatul final afișat pe pagina de test pentru situația în care rezultatul probei nu se încarcă în cont mentor din cauza unor erori de completare. În aceste situații, conform regulamentului, profesorii pot introduce manual rezultatul probei;
-După terminarea probei nu uitați să accesați butonul TRIMITEȚI pentru ca rezultatul să se valideze;
-In ziua de concurs puteți alege ce interval doriți pentru desfășurarea probei, dar nu mai târziu de ora 13 (pentru ciclul primar) și ora 20 (pentru clasele de gimnaziu);
-NU utilizați mai multe device-uri! VA FI VALIDAT DOAR PRIMUL PUNCTAJ;
-Rezultatele de la probele sustinute în scris vor fi încărcate de profesori în maxim 4 zile de la susținerea fiecărei probe de concurs;
-Rezultatele elevilor vor fi introduse automat de organizator în cont mentor după maxim 8 zile de la susținerea ultimei probe de concurs, adică pe 31 mai, iar pentru premianți se vor putea genera diplome de merit;
-Pentru toți elevii participanți la Etapa națională se vor putea genera diplome de participare;
-RUGĂM PROFESORII să recitească regulamentul de concurs în scris și regulamentul de concurs online!
2) PENTRU ELEVII CARE VOR SĂ SUSȚINĂ PROBA DE CONCURS, fără a se fi calificat și pentru care nu se vor genera diplome:
Acești elevi pot susține proba pentru propriul portofoliu.
3) PENTRU PROFESORII CARE NU AU INTRODUS LA TIMP REZULTATELE ELEVILOR LA ETAPELE ANTERIOARE:
DOAR după susținerea probelor de la etapa Națională, profesorii care nu au introdus la timp rezultatele la etapele anterioare pot să introducă aceste rezultate și să genereze diplome pentru elevi.
Elevii care au fost înscriși individual nu pot participa în acest an la etapa Națională deoarece s-au înscris începând cu Etapa a II-a!
Dorim SUCCES MAXIM tuturor elevilor participanți la Etapa Națională a Concursului școlar internațional COMPER!

 

Înscrierile pentru Etapa a II-a 2021-2022 a concursurilor Comper-Comunicare/Limba și literatura română și Comper-Matematică se vor face în perioada 15 februarie 2022– 15 martie 2022!

Înscrierile pentru Etapa I 2021-2022 a concursurilor Comper-Comunicare/ Limba și literatura română și Comper-Matematică s-au desfășurat în perioada 1 decembrie 2021 – 18 ianuarie 2022!

Informații complete la  AJUTOR și  la REGULAMENUL CONCURSULUI PENTRU ELEVI

PAȘII ÎNSCRIERII:  citiți https://concursurilecomper.ro/ajutor.

ETAPELE CONCURSULUI
Etapa I se va desfășura în următoarele date:
Comper-Comunicare/ Limba și literatura română: 21 ianuarie 2022
Comper-Matematica: 28 ianuarie 2022
Etapa a II-a se va desfășura în următoarele date:
Comper-Comunicare/ Limba și literatura română: 18 martie 2022
Comper-Matematică: 25 martie 2022
Etapa Națională
Comper-Comunicare/ Limba și literatura română: 16 mai 2022
Comper-Matematică: 23 mai 2022

PRECIZĂRI PE SCURT

 • Ca urmare a interzicerii olimpiadelor și concursurilor școlare în anul școlar anterior, din cauza pandemiei de COVID-19, s-a pierdut continuitatea procedurii de înscriere automată a elevilor la concurs.
 • Pentru anul școlar 2021-2022 este necesar ca fiecare mentor să își facă un cont de mentor pe site-ul concursurilecomper.ro cu o parolă nouă  și să înscrie elevii de la clasa/ clasele lui la Concursurile Comper.
 • Regulamentul concursului interzice crearea de conturi pentru elevi.
 • Regulamentul concursului nu prevede mentori coordonatori pe școală.
 • Actuala platformă a concursului permite desfășurarea concursului în variantă cu prezență fizică sau în variantă online. Decizia alegerii uneia dintre variante aparține mentorului și conducerii școlii și este în funcție de situația infectării cu Covid-19 a elevilor.
 • Ora de începere a concursului, indiferent de varianta de participatre, se stabilește de mentor și conducerea școlilor.
 • Începând de la etapa a II-a (an școlar 2021-2022) sunt permise și înscrierile individuale (părinți, tutori) prin crearea contului PARTICIPANT INDIVIDUAL.
 • Prima obligație a mentorilor și a participanților individuali este să se informeze citind cu atenție informațiile complete și clare postate pe site-ul concursului la Noutăți, Regulamentul de concurs pentru elevi și Ajutor (la fiecare disciplină de concurs).
 • Organizatotrul nu va lua în considerație și nu va răspunde la întrebările al căror răspuns se regăsește explicit pe site-ul concursului!
 • Nu mai este nevoie de contract de parteneriat scris între organizator și unitatea școlară, fiind suficient Protocolul de colaborare dintre Ministerul Educației și Organizatorul concursului.
 • În momentul înscrierii elevilor, mentorul (profesorul organizator) trebuie să aibă acordul scris al directorului unității școlare și al Comitetului de părinți . Modelele se găsesc în Regulamentul de concurs, la pagina 3. Prin înscrierea elevilor la concurs, mentorul ne asigură că are acest acord de participare la concurs. Aceste acorduri rămân în portofoliul mentorilor ca dovadă a desfășurării legale a concursului. În cazul participării individuale nu este nevoie de aceste acorduri.
 • Subiectele de concurs pentru varianta de concurs cu prezență fizică și codurile de acces pentru varianta de concurs online se încarcă în contul mentorilor sau a participanților individuali cu o seară înainte de data de concurs.
 • Profesorii și directorii de școală vor primi adeverințe sau diplome doar dacă se înscriu ca mentori (organizatori de concurs) pe site-ul concursului. Aceste adeverințe și diplome (pentru profesori și elevi) trebuie descărcate după fiecare concurs!
 • Organizatorul concursului nu se obligă să arhiveze aceste documente pe site-ul concursului mai mult de un an școlar.

VĂ  AȘTEPTĂM CU DRAG ȘI VĂ DORIM SUCCES!

Echipa COMPER