Ultimele știri 

Înscrierile pentru Etapa a II-a 2021-2022 a concursurilor Comper-Comunicare/Limba și literatura română și Comper-Matematică se vor face în perioada 15 februarie 2022– 15 martie 2022!

Înscrierile pentru Etapa I 2021-2022 a concursurilor Comper-Comunicare/ Limba și literatura română și Comper-Matematică s-au desfășurat în perioada 1 decembrie 2021 – 18 ianuarie 2022!

Informații complete la  AJUTOR și  la REGULAMENUL CONCURSULUI PENTRU ELEVI

PAȘII ÎNSCRIERII:  citiți https://concursurilecomper.ro/ajutor.

ETAPELE CONCURSULUI
Etapa I se va desfășura în următoarele date:
Comper-Comunicare/ Limba și literatura română: 21 ianuarie 2022
Comper-Matematica: 28 ianuarie 2022
Etapa a II-a se va desfășura în următoarele date:
Comper-Comunicare/ Limba și literatura română: 18 martie 2022
Comper-Matematică: 25 martie 2022
Etapa Națională
Comper-Comunicare/ Limba și literatura română: 16 mai 2022
Comper-Matematică: 23 mai 2022

PRECIZĂRI PE SCURT

 • Ca urmare a interzicerii olimpiadelor și concursurilor școlare în anul școlar anterior, din cauza pandemiei de COVID-19, s-a pierdut continuitatea procedurii de înscriere automată a elevilor la concurs.
 • Pentru anul școlar 2021-2022 este necesar ca fiecare mentor să își facă un cont de mentor pe site-ul concursurilecomper.ro cu o parolă nouă  și să înscrie elevii de la clasa/ clasele lui la Concursurile Comper.
 • Regulamentul concursului interzice crearea de conturi pentru elevi.
 • Regulamentul concursului nu prevede mentori coordonatori pe școală.
 • Actuala platformă a concursului permite desfășurarea concursului în variantă cu prezență fizică sau în variantă online. Decizia alegerii uneia dintre variante aparține mentorului și conducerii școlii și este în funcție de situația infectării cu Covid-19 a elevilor.
 • Ora de începere a concursului, indiferent de varianta de participatre, se stabilește de mentor și conducerea școlilor.
 • Începând de la etapa a II-a (an școlar 2021-2022) sunt permise și înscrierile individuale (părinți, tutori) prin crearea contului PARTICIPANT INDIVIDUAL.
 • Prima obligație a mentorilor și a participanților individuali este să se informeze citind cu atenție informațiile complete și clare postate pe site-ul concursului la Noutăți, Regulamentul de concurs pentru elevi și Ajutor (la fiecare disciplină de concurs).
 • Organizatotrul nu va lua în considerație și nu va răspunde la întrebările al căror răspuns se regăsește explicit pe site-ul concursului!
 • Nu mai este nevoie de contract de parteneriat scris între organizator și unitatea școlară, fiind suficient Protocolul de colaborare dintre Ministerul Educației și Organizatorul concursului.
 • În momentul înscrierii elevilor, mentorul (profesorul organizator) trebuie să aibă acordul scris al directorului unității școlare și al Comitetului de părinți . Modelele se găsesc în Regulamentul de concurs, la pagina 3. Prin înscrierea elevilor la concurs, mentorul ne asigură că are acest acord de participare la concurs. Aceste acorduri rămân în portofoliul mentorilor ca dovadă a desfășurării legale a concursului. În cazul participării individuale nu este nevoie de aceste acorduri.
 • Subiectele de concurs pentru varianta de concurs cu prezență fizică și codurile de acces pentru varianta de concurs online se încarcă în contul mentorilor sau a participanților individuali cu o seară înainte de data de concurs.
 • Profesorii și directorii de școală vor primi adeverințe sau diplome doar dacă se înscriu ca mentori (organizatori de concurs) pe site-ul concursului. Aceste adeverințe și diplome (pentru profesori și elevi) trebuie descărcate după fiecare concurs!
 • Organizatorul concursului nu se obligă să arhiveze aceste documente pe site-ul concursului mai mult de un an școlar.

VĂ  AȘTEPTĂM CU DRAG ȘI VĂ DORIM SUCCES!

Echipa COMPER